Читання перед сном та 3 книги, від яких неможливо відірватися

Благотворний вплив, який читання оказує на мозок людини, є беззаперечним. Читання є своєрідним фітнесом для мозку, який запускає глибокі процеси, розвиває пам'ять, емоційний інтелект. Людина, яка регулярно читає, легше засвоює нову інформацію, краще запам’ятовує деталі, більш ефективно знаходить рішення проблем. А шість хвилин читання перед сном здатне розгрузити розум на 68% - такого висновку дійшли вчені Університету Сассекса, Великобританія. 

 

Читання перед сном не тільки сприяє фізичному розслабленню, але й знижує тривожність та занепокоєння. Занурюючись в сюжет книги, людина абстрагується від життєвих проблем, зовнішніх подразнюючих факторів – це полегшує засинання та робить сон глибшим. Читання перед сном створює «простір» між стресовою реальністю та сновидіннями. Проте є деякі особливості, яких слід дотримуватися, аби отримати від читання максимальну користь:

  • Віддавай перевагу паперовій книзі, а не електронній. Навіть найсучасніші електронні книги оснащені екраном з підсвіткою, яка ускладнює засинання. Читання з ноутбуку або телефону радимо взагалі уникати через шкідливе блакитне світло.
  • Обирай книги зі спокійним та добрий сюжетом; уникай трилерів, напружених історій.
  • Не замінюй сон читанням.

Вибір книги – це дуже індивідуальний процес, але ми хочемо порадити декілька книжок з легким та цікавим сюжетом, від яких важко відірватися:

  1. «Я обіцяю тобі волю», Лоран Гунель – книга, яка здатна подарувати відчуття свободи. Коли здається, що життя зайшло в глухий кут, тільки сильна людина здатна знайти вихід, який ховається в ній самій.

 

  1. «Доки кава не охолоне», Тосікадзу Кавагуті – ця історія для тих, хто хоча б раз мріяв повернутися в минуле, щоб виправити щось, сказати несказане або побачити близьку людину, якої більше немає серед живих. Але ж є одна умова…

 

  1. «Чекай удома, коли повернуся», Ельчін Сафарлі про безумовну любов батька до доньки. Інколи листи є єдиним способом зберегти такий важливий контакт між люблячими людьми.